При поръчки над 50 лв.
Безплатна доставка до офис на "СПИДИ"

Електронните  наргилета през 2023 - какво трябва да знаем?

19.02.2023 11:51:42

Електронните  наргилета през 2023 - какво трябва да знаем?

Не само по света, но и у нас електронното наргилета се наложи като нова мода, която неминуемо повлия и пазара натози тип устройства. Хиляди модели електронни наргилета вече се появяват в магазина до нас, в онлайн магазини, социални мрежи  и т.н. Всички те се борят за потребителското внимание, залагайки на гръмки лозунги и давайки различни обещания.

Как бихме могли да се ориентираме в океана от марки и модели електронни наргилета? Как да изберем най-подходящото за себе си? Какви са тенденциите в развитието им? Всичко, което трябва да знаем за електронните наргилета през 2023, събрахме в следващите редове.

Електронно наргиле и вейп - какво всъщност означават тези термини?

Терминът “вейп” идва от английски език и конкретно от глагола “vaping” (вейпинг), което означава вдишване на пара. Оттук и наименованието “вейп” - устройство, предназначено за вдишване на пара чрез изпарение. Терминът се утвърди като събирателен за всички видове устройства за многократна употреба изпаряващи е-течност.

“Електронно наргиле”, от своя страна, се утвърди като масово използван термин за всички видове еднократни устройства за изпаряване. Терминът всъщност е изкуствено създаден и масово разпространен с цел реклама на различните видове от популярния продукт.

По отношение на употребата му в този смисъл изключение не правим и ние от VAPER.BG, като вносител на най-популярните световни марки еднократни вейп устройства.

Как най-правилно бихме могли да обясним значението на устройството електронно наргиле?

Най-правилното определение за електронно наргиле е “електронна цигара за еднократна употреба с предварително заредена вейп течност”. Те се отличават с изключително простата си конструкция, състояща се от два основни компонента - батерия и контейнер с течност.

Капацитетът на двата компонента е изчислен така, че зарядът на батерията да бъде достатъчен за направата на определен брой дръпки, с които цялата течност да бъде изпарена (изпушена). Така например един от най-масовите продукти в категорията (този с 800 дръпки) е зареден с течност от 3,2 мл. и заряд на батерията от 650mAh.

Бързото изхабяване на батериите - най-честият проблем при употреба на електронни наргилета.

Най-честият проблем при използването на електронни наргилета за еднократна употреба, за които потребителите съобщават, е бързото им изчерпване. Причината за появата му е, че нерядко зарядът на батерията свършва преди вейп течността да бъде изпарена. Това води до логично неудовлетворение от страна на клиентите.

Кой обаче е виновен за това и дали броят на дръпките не е просто маркетинг заблуда? Този въпрос си задават много от потребителите, имали отрицателен опит с употребата на еднократни устройства.

Какво се случва с електронните наргилета преди да достигнат до клиента?

Не, производителите не ви заблуждават с цел да купувате продуктите им. Проблемът се корени в транспорта на електронните наргилета от страната им на производство - обикновено Китай, до България и близкия ви магазин.

За да стигнат до крайната си точка, вейповете пътуват около два месеца, превозвани в корабни контейнери. По време на пътуването си те са изложени на различни метеорологични условия - твърде ниски и/или високи температури в контейнера. Фактори, които повлияват върху заряда и характеристиките на инсталираните в тях батерии.

Повечето вносители се спират на такъв тип транспорт, тъй като той е много по-изгоден от икономическа гледна точка. Друг вариант - много по-оптимален от гледна точка запазване функционалността и фабричните характеристики на еднократните електронни наргилета, е въздушният транспорт. Той обаче е по-скъп и затова не е толкова предпочитан.

След като пристигнат в България, продуктите се съхраняват в складове, преди да бъдат дистрибутирани до търговската мрежа. Това е още един фактор, който повлиява функционалността им. Няма как да сме сигурни, че съхранението им в склада също отговаря на условия, които щадят батериите им.

Какво решение на проблема имаме във VAPER.BG?

Всички видове електронни наргилета, предлагани във VAPER.BG, се транспортират до България по въздух. След пристигането им у нас те се съхраняват в нашите складове, в които сме се погрижили да осигурим максимално благоприятни условия за съхранението им.

Какви са тенденции в производството и употребата на електронни наргилетапрез 2023?

Днес ставаме свидетели на все по-нарастващото предлагане на модели електронни наргилета с по-голямо количество дръпки - над 5000-8000 дръпки. Тази тенденция неминуемо оказва влияние върху типа устройства за изправяне, които се предлагат.

Електронни наргилета с порт за зареждане

Изхождайки от проблема с бързото изхабяване на батериите, от една страна, и постоянното увеличаване на броя дръпки от производителите с цел спечелване на по-голям пазарен дял, от друга, еднократните устройства ще бъдат изместени от тези, идващи с порт за зареждане. По този начин се гарантира, че батериите им няма да свършат преди течността да бъде окончателно изпарена.

Пример за такъв модел електронно наргиле е ELF BAR BC 5000, който може да бъде открит в каталога на VAPER.BG в разнообрзни вкусове и дизайни.

Вейп течностите - какво трябва да знаем за тях?

Вейп течността е другият основен компонент на електронните наргилета. Почитателите на вейпинга знаят, че тези течности се предлагат в различни вкусове, както са със или без съдържание на никотин в тях (под формата на никотинови соли).

Най-масовите вейп течности са със 2% никотини (20 мг/мл). Налични са и такива с по-висока концентрация на никотин - 5% и 6%.

Електронни наргилета със сменяеми капсули

При еднократните вейпове течността не може да бъде презаредена. Същото важи и за тези, които са с повече дръпки, но пък идват с порт за зареждане. На пазара у нас обаче вече се появиха и модели, които освен с презареждаща се батерия, предлагат възможност и за подмяна на капсулите с е-течност.

Това им качество практически ги прави устройства за многократна употреба. Като с тази си функция, тези устройства практически се припокриват с електронните цигари.

Иронията в развитието на електронните наргилета

Ако проследим внимателно развитието на електронните наргилета в световен мащаб, бихме могли да уловим иронията в създаването и развитието на този тип устройства.

Първоначално, взаимствани от електронните цигари за многократна употреба, се появяват еднократните вейпове с между 600 и 800 дръпки. Идеята бе този продукт да е за еднократна употреба - не е нужно да се пълни течност, нито да се зарежда.

На следващия етап се появиха модели с много повече дръпки (от порядъка на 2500 до над 8000). Те доведоха до добавяне и на порт за зареждане, който да гарантира, че цялата налична течност ще бъде използвана.

В момента на пазара се срещат модели електронни наргилета с презареждаща се батерия и заменящ се контейнер с е-течност. Те, както казахме по-рано, се приравняват с класическите електронни цигари.

На финала

В заключение само ще споменем, че на какъвто и модел електронно наргиле да се спрете, най-важното е да се наслаждавате на вкуса му. Употребявайте с мярка и не забравяйте, че при всякакви въпроси и/или каквато и да е нужда от съдействие, от VAPER.BG сме на разположение.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Електронно наргиле

Електронно наргиле - Блог | VAPER.BG

Електронните  наргилета през 2023 - какво трябва да знаем?

Електронните  наргилета през 2023 - какво трябва да знаем?

Не само по света, но и у нас електронните наргилета се наложи като нова мода, която неминуемо повлия и пазара натози тип устройства. Хиляди модели електрон Не само по света, но и у нас електронните наргилета се наложи като нова мода, която неминуемо повлия и пазара натози тип устройства. Хиляди модели електрон 2023-02-19T12:35:57+02:00 Електронните  наргилета през 2023 - какво трябва да знаем?

<p><span>Не само по света, но и у нас </span><span>електронното наргилета</span><span> се наложи като нова мода, която неминуемо повлия и пазара </span><span>на</span><span>този тип устройства. Хиляди модели електронни наргилета вече се появяват в магазина до нас, в онлайн магазини, социални мрежи&nbsp; и т.н. Всички те се борят за потребителското внимание, залагайки на гръмки лозунги и давайки различни обещания. </span></p> <p><span>Как бихме могли да се ориентираме в океана от марки и модели електронни наргилета? Как да изберем най-подходящото за себе си? Какви са тенденциите в развитието им? Всичко, което трябва да знаем за електронните наргилета през 2023, събрахме в следващите редове.</span></p> <h2><span>Електронно наргиле и вейп - какво всъщност означават тези термини? </span></h2> <p><span>Терминът &ldquo;вейп&rdquo; идва от английски език и конкретно от глагола &ldquo;vaping&rdquo; (вейпинг), което означава вдишване на пара. Оттук и наименованието &ldquo;вейп&rdquo; - устройство, предназначено за вдишване на пара чрез изпарение.</span><span> Терминът се утвърди като събирателен за всички видове устройства за многократна употреба изпаряващи е-течност.</span></p> <p><span>&ldquo;Електронно наргиле&rdquo;</span><span>, от своя страна,</span><span> се утвърди като масово използван термин за всички видове еднократни устройства за изпаряване. Терминът всъщност е изкуствено създаден и масово разпространен с цел реклама на различните видове от популярния продукт.</span></p> <p><span>По отношение на употребата му в този смисъл изключение не правим и ние от VAPER.BG, като вносител на най-популярните световни марки</span><span> еднократни вейп устройства</span><span>. </span></p> <h2><span>Как най-правилно бихме могли да обясним значението на устройството електронно наргиле? </span></h2> <p><span>Най-правилното определение за </span><span>електронно наргиле</span><span> е &ldquo;електронна цигара за еднократна употреба с предварително заредена вейп течност&rdquo;. Те се отличават с изключително простата си конструкция, състояща се от два основни компонента - батерия и контейнер с течност.</span></p> <p><span>Капацитетът на двата компонента е изчислен така, че зарядът на батерията да бъде достатъчен за направата на определен брой дръпки, с които цялата течност да бъде изпарена (изпушена). Така например един от най-масовите продукти в категорията (този с 800 дръпки) е зареден с течност от 3,2 мл</span><span>.</span><span> и заряд на батерията от 650mAh. </span></p> <h2><span>Бързото </span><span>изхабяване</span><span> на </span><span>батериите</span><span> - най-честият проблем при употреба</span><span> на електронни наргилета.</span></h2> <p><span>Най-честият проблем при използването на електронни наргилета за еднократна употреба, за които потребителите съобщават, е бързото им изчерпване. Причината за появата му е, че нерядко зарядът на батерията свършва преди вейп течността да бъде изпарена. Това води до логично неудовлетворение от страна на </span><span>клиентите</span><span>. </span></p> <p><span>Кой обаче е виновен за това и дали броят на дръпките не е просто маркетинг заблуда? Този въпрос си задават много от потребителите, имали отрицателен опит с употребата на еднократни </span><span>устройства</span><span>. </span></p> <h3><span>Какво се случва с</span><span> електронните наргилета</span><span> преди да достигнат до клиента? </span></h3> <p><span>Не, производителите не ви заблуждават с цел да купувате продуктите им. Проблемът се корени в транспорта на електронните наргилета от страната им на производство - обикновено Китай, до България и близкия ви магазин. </span></p> <p><span>За да стигнат до крайната си точка, вейповете пътуват</span> <span>около два месеца, превозвани в корабни контейнери. По време на пътуването си те са изложени на различни метеорологични условия - твърде ниски и/или високи температури</span><span> в контейнера</span><span>. Фактори, които повлияват върху заряда</span><span> и характеристиките</span><span> на инсталираните в тях батерии. </span></p> <p><span>Повечето </span><span>вносители</span><span> се спират на такъв тип транспорт, тъй като той е много по-изгоден от икономическа гледна точка. Друг вариант - много по-оптимален от гледна точка запазване функционалността и фабричните характеристики на еднократните електронни наргилета, е въздушният транспорт. Той обаче е по-скъп и затова не е толкова предпочитан. </span></p> <p><span>След като пристигнат в България, продуктите се съхраняват в складове, преди да бъдат дистрибутирани до търговската мрежа. Това е още един фактор, който повлиява функционалността им. Няма как да сме сигурни, че съхранението им в склада също отговаря на условия, които щадят батериите им.</span></p> <h3><span>Какво решение на проблема имаме във VAPER.BG? </span></h3> <p><span>Всички видове електронни наргилета, предлагани във VAPER.BG, се транспортират</span><span> до България</span><span> по въздух. След пристигането им у нас те се съхраняват в нашите складове, в които сме се погрижили да осигурим максимално благоприятни условия за съхранението им. </span></p> <h2><span>Какви са тенденции в производството и употребата на </span><span>електронни наргилета</span><span>през 2023? </span></h2> <p><span>Днес ставаме свидетели на все по-нарастващото предлагане на модели електронни наргилета с по-голямо количество дръпки - над </span><span>5</span><span>000-8000 дръпки. Тази тенденция неминуемо оказва влияние върху типа устройства за изправяне, които се предлагат. </span></p> <h3><span>Електронни наргилета с порт за зареждане </span></h3> <p><span>Изхождайки от проблема с бързото изхабяване на</span> <span>батериите, от една страна, и постоянното увеличаване на броя дръпки от производителите с цел спечелване на по-голям пазарен дял, от друга, </span><span>еднократните устройства ще бъдат изместени от тези, идващи с порт за зареждане. По този начин се гарантира, че батериите им няма да свършат преди течността да бъде окончателно изпарена. </span></p> <p><span>Пример за такъв модел електронно наргиле е <em><a href="https://vaper.bg/vendor/elf-bar?price_range=from_25.00-to_26.00">ELF BAR BC 5000</a></em>, който може да бъде открит в каталога на VAPER.BG в разнообрзни вкусове и дизайни. </span></p> <h3><span>Вейп течностите - какво трябва да знаем за тях? </span></h3> <p><span>Вейп течността е другият основен компонент на електронните наргилета. Почитателите на вейпинга знаят, че тези течности се предлагат в различни вкусове, както са със или без съдържание на никотин в тях (под формата на никотинови соли). </span></p> <p><span>Най-масовите вейп течности са със 2% никотини (20 мг/мл). Налични са и такива с по-висока концентрация на никотин - 5% и 6%. </span></p> <h3><span>Електронни наргилета със сменяеми капсули </span></h3> <p><span>При еднократните вейпове течността не може да бъде презаредена. Същото важи и за тези, които са с повече дръпки, но пък идват с порт за зареждане. На пазара у нас обаче вече се появиха и модели, които освен с презареждаща се батерия, предлагат възможност и за подмяна на капсулите с </span><span>е-</span><span>течност.</span></p> <p><span>Това им качество практически ги прави устройства за многократна употреба.</span><span> Като</span> <span>с</span><span> тази си функция, тези устройства практически се припокриват с електронните цигари. </span></p> <h2><span>Иронията в развитието на електронните наргилета</span></h2> <p><span>Ако проследим внимателно развитието на електронните наргилета в световен мащаб, бихме могли да уловим иронията в създаването и развитието на този тип устройства.</span></p> <p><span>Първоначално, взаимствани от електронните цигари за многократна употреба, се появяват еднократните вейпове с между 600 и 800 дръпки. Идеята бе този продукт да е за еднократна употреба - не е нужно да се пълни течност, нито да се зарежда. </span></p> <p><span>На следващия етап се появиха модели с много повече дръпки (от порядъка на </span><span>2</span><span>500 до над </span><span>8000</span><span>). Те доведоха до добавяне и на порт за зареждане, който да гарантира, че цялата налична течност ще бъде използвана. </span></p> <p><span>В момента на пазара се срещат </span><span>модели </span><span>електронни наргилета </span><span>с презареждаща се батерия и заменящ се контейнер с </span><span>е-</span><span>течност. Те, както казахме по-рано, се приравняват с класическите електронни цигари. </span></p> <h2><span>На финала</span></h2> <p><span>В заключение само ще споменем, че на какъвто и модел електронно наргиле да се спрете, най-важното е да се наслаждавате на вкуса му. Употребявайте с мярка и не забравяйте, че при всякакви въпроси и/или каквато и да е нужда от съдействие, от VAPER.BG сме на разположение. </span></p>

Сравнение на продукти